Emigrantët e parregullt në Calais të Francës të braktisur në fatin e tyre

Në Calais të Francë, emigrantët e parregullt të braktisur në fatin e tyre po luftojnë për të mbijetuar.

1592874
Emigrantët e parregullt në Calais të Francës të braktisur në fatin e tyre

Calais të Francë, emigrantët e parregullt të braktisur në fatin e tyre po luftojnë për të mbijetuar.

Kampi i emigrantëve të parregullt i njohur si "Xhungla" në Calais, ku ishin të strehuar rreth 8.000 njerëz, u shpërbë në vitin 2016.

Sidoqoftë, disa nga emigrantët e parregullt të dërguar në qendra të ndryshme pas vendimit të qeverisë për të prishur kampin u kthyen në Calais për shkak të kushteve të papërshtatshme në këto qendra dhe mungesës së kapacitetit.

Franca është kritikuar nga OJQ-të në vend për ndërmarrjen e hapave joadekuate në lidhje me kushtet e këqija të vuajtura nga emigrantët e parregullt dhe për të qenë "indiferente" ndaj problemeve të tyre.

Aktualisht ka rreth 800 emigrantë të parregullt në Calais, kryesisht sudanezë dhe afganë.

Emigrantët e parregullt jetojnë jashtë qendrës së qytetit, buzë rrugës, në zona me gjelbërim, pasi nevojat e tyre themelore humanitare si vendet e gjumit, tualetet, banjat dhe ushqimi plotësohen në mënyrë joadekuate.Lajme të ngjashme