Egjipti merr parasysh kufijtë e platformës kontinentale turke në Mesdhe, ndërsa Greqia kundërshton

Njoftimi i Egjiptit se ka shpallur tender për kërkimin e hidrokarbureve në Mesdheun Lindor, duke marrë parasysh kufijtë e platformës kontinentale të raportuar nga Turqia në Kombet e Bashkuara (OKB), është pasqyruar në shtypin grek.

1592936
Egjipti merr parasysh kufijtë e platformës kontinentale turke në Mesdhe, ndërsa Greqia kundërshton

Njoftimi i Egjiptit se ka shpallur tender për kërkimin e hidrokarbureve në Mesdheun Lindor, duke marrë parasysh kufijtë e platformës kontinentale të raportuar nga TurqiaKombet e Bashkuara (OKB), është pasqyruar në shtypin grek.

E përditshmja greke “Kathimerini”, që publikohet në Athinë, lajmin për tenderin në fjalë e përcjell me titullin "Kajro lë portën e hapur për Ankaranë".

Në lajm bëhet e ditur se në hartën e tenderit të publikuar nga qeveria e Kajros thuhet se një parcelë në lindje të meridianit të 28-të ndodhet në kufijtë jugorë të platformës kontinentale turke, të cilën Turqia raportoi në OKB disa ditë para se të nënshkruante marrëveshjen me Libinë.

Edhe portali grek i lajmeve “The Indicator” gjithashtu publikoi lajmin në lidhje me çështjen me titullin "Marrëveshjet e Egjiptit me Turqinë në Mesdheun Lindor".

Në lajm thuhet se Egjipti ka shpallur tenderë për 24 parcela në Mesdhe, Gjirin e Suezit dhe rajonin e shkretëtirës, ndërsa bëhet e ditur se "Problemi është se një nga parcelat në Mesdhe përcaktohet jo nga mënyra se si përshkruhet me Greqinë, por siç është rregulluar me Turqinë."Lajme të ngjashme