Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev i uroi ditëlindjen Presidentit Erdogan

Sipas një deklarate nga Presidenca e Azerbajxhanit, Aliyev i dërgoi një mesazh Erdoganit, duke i uruar atij sukses dhe shëndet në punën e tij për prosperitetin e Turqisë.

1590547
Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev i uroi ditëlindjen Presidentit Erdogan

Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev uroi Presidentin Recep Tayyip Erdogan për ditëlindjen e tij.

Sipas një deklarate nga Presidenca e Azerbajxhanit, Aliyev i dërgoi një mesazh Erdoganit, duke i uruar atij sukses dhe shëndet në punën e tij për prosperitetin e Turqisë.

Në mesazhin e tij, Aliyev nënvizoi se Turqia ka bërë përparime të rëndësishme socio-ekonomike dhe shkencore dhe është bërë një qendër fuqie që ndjek politikën e pavarur në një shkallë globale, dhe këto arritje janë arritur falë punës së Erdogan.

Duke bërë të ditur se ai është krenar që marrëdhëniet Azerbajxhan-Turqi, të cilat bazohen në vullnetin e popullit të tyre dhe parimin e "një komb, dy shtete", tani janë në nivelin më të lartë, Aliyev në mesazhin e tij tha: “Ju personalisht keni luajtur një rol unik në sjelljen e marrëdhënieve midis shteteve tona në këtë nivel. Vendosmëria juaj për të forcuar më tej marrëdhëniet tona shumëdimensionale, dypalëshe dhe të aleancës strategjike, mbështetjen tuaj të qartë dhe të palëkundur shpirtërore dhe politike në të gjitha nivelet në çlirimin e territoreve të përjetshme të Azerbajxhanit nga pushtimi, vlerësohen shumë nga populli ynë. Unë besoj se bashkëpunimi ynë në shkallë të gjerë, efektive dhe aktive në të gjitha fushat, pozicioni dhe aktivitetet tona të qëndrueshme të bazuara në besimin dhe mbështetjen e ndërsjellë në marrëdhëniet ndërkombëtare do të vazhdojnë t'i shërbejnë zhvillimit të vendeve tona dhe mirëqenies së popujve tanë".Lajme të ngjashme