Putin: Disidenti Navalniy po përdoret nga disa forca të jashtme

Presidenti rus Vladimir Putin pretendoi që disa forca të jashtme po përdorin disidentin rus Alexei Navalniy posaçërisht gjatë kësaj periudhe të kushteve të pafavorshme ekonomike në Rusi.

1583165
Putin: Disidenti Navalniy po përdoret nga disa forca të jashtme

Presidenti rus Vladimir Putin pretendoi që disa forca të jashtme po përdorin disidentin rus Alexei Navalniy posaçërisht gjatë kësaj periudhe të kushteve të pafavorshme ekonomike në Rusi.

Putini i vlerësoi protestat në Rusi në kanalin shtetëror “Rossiya 24”, gjatë një takimi të fundit me kryeredaktorët e mediave ruse.

Duke e përshkruar Navalniy si një "figurë" pa e përmendur atë, Putini tha se disa forca përdorin Navalniy veçanërisht këto ditë kur situata socio-ekonomike nuk është e mirë në vend.

"Si në të gjithë botën, ata e përdorin këtë shtesë edhe në Rusi në një kohë kur njerëzit janë të lodhur, të pakënaqur dhe zemërimi i tyre është grumbulluar në lidhje me kushtet në të cilat jetojnë, duke përfshirë edhe nivelin e të ardhurave", tha ai.

Putini vuri në dukje se këto kushte të pafavorshme po përdoren gjithashtu nga forcat kundërshtare në Evropë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) dhe vendet e tjera.

Duke shpjeguar se vaksina kundër llojit të ri të koronavirusit (COVID-19) dhe armët e reja të zhvilluara nga Rusia kanë zemëruar Perëndimin, Putini tha se ai po ndjek një politikë të rrethimit të Rusisë.

Ai tha se kjo është arsyeja se pse armiqtë e mundshëm i përdorin ata që kanë ambicie për pushtet kundër Rusisë për përfitimet e tyre.

 


Lajme të ngjashme