Rusi – Dënimi me kusht i disidentit Navalniy u kthye në dënim me burg

Në Rusi, dënimi me kusht prej 3 vjet e gjysmë të disidentit Alexey Navalniy u ndryshua në një dënim normal me burg për mos përmbushjen e kushteve të kontrollit gjyqësor.

1576300
Rusi – Dënimi me kusht i disidentit Navalniy u kthye në dënim me burg

Rusi, dënimi me kusht prej 3 vjet e gjysmë të disidentit Alexey Navalniy u ndryshua në një dënim normal me burg për mos përmbushjen e kushteve të kontrollit gjyqësor.

Me kërkesë të Shërbimit Federal të Burgjeve Ruse, çështja kundër Navalniy u dëgjua në Gjykatën e Qytetit të Moskës.

Kryetarja e gjykatës Natalya Repnikova lexoi vendimin e gjykatës para Navalniy, i cili ishte i pranishëm në seancë.

Prandaj, dënimi me kusht prej 3.5 vjetësh i Navalniy, i cili ishte dhënë në të kaluarën si rezultat i një çështje korrupsioni, u ndryshua në një dënim normal burgu me arsyetimin se ai nuk kishte përmbushur kushtet e kontrollit gjyqësor.

Gjykata vendosi që Navalny të vuante dënimin e tij të mbetur në burg, duke marrë parasysh 10 muajt e mëparshëm të tij në arrest shtëpiak.

Navalniy do të jetë në gjendje të apelojë vendimin e gjykatës brenda 10 ditëve.

Pas njoftimit të vendimit, grupet e përbëra kryesisht nga të rinjtë, nga rrugët e ndryshme, u vunë në veprim për t'u mbledhur në sheshin Manej afër Pallatit të Kremlinit në kryeqytetin Moskë, ku policia ka marrë masa të rrepta sigurie.

Në rrugët e qendrës së qytetit, policia ndërhyri disa herë ashpër kundër grupeve që hidhnin parulla kundër Presidentit Vladimir Putin dhe ftonin njerëzit në rrugë, ndërsa ndaluan shumë demonstrues.

Edhe në Shën Petersburg, qyteti i dytë më i madh i vendit, disidentët dolën gjithashtu në rrugë për protesta, gjatë së cilave policia ndaloi dhjetëra demonstrues dhe i shpërndau ata.

Nga ana tjetër, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken tha se ata janë thellësisht të shqetësuar për vendimin e Gjykatës së Qytetit të Moskës për disidentin rus Aleksey Navalniy.

Blinken bëri thirrje për lirimin e menjëhershëm të Navalniy dhe qindra demonstruesve të arrestuar në protestat e ditëve të fundit.

 


Lajme të ngjashme