ShBA – Një emigrante myslimane zgjidhet për herë të parë prokurore federale

Një grua myslimane me origjinë emigrante, Saime Mohsin është emëruar në postin e zv/prokurores së përgjithshme federale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA).

1571365
ShBA – Një emigrante myslimane zgjidhet për herë të parë prokurore federale

Saime Mohsin, e lindur në Pakistan, është zgjedhur si zv/prokurore e përgjithshme e Miçiganit duke hyrë në historinë amerikane si “gruaja e parë myslimane që emërohet në një detyrë në tillë në ShBA”.

Mohsin e ka cilësuar emërimin “si një nder të madh” që i është bërë asaj, dhe ka shtuar: "Unë jam thellësisht e përkushtuar për të përmbushur misionin tonë kryesor për të zbatuar me besnikëri ligjin dhe për të kërkuar drejtësi për të gjithë”.

Detyrën e re 52-vjeçarja Mohsin do të fillojë ta ushtrojë më 1 shkurt. Që nga viti 2020 ajo punon në sektorin e drejtësisë, përfshi edhe detyrat e prokurores federale në Nju-Xhersi dhe Nju-Jork. Ndërsa nga viti 2018 e këtej ajo ka qenë zëvendësja kryesore në prokurorinë federale të Miçiganit.

 


Lajme të ngjashme