Pas qëndrimit në mot të ftohtë për një kohë të gjatë Franca strehon emigrantët dhe refugjatët

Rreth 150 emigrantë dhe refugjatë janë strehuar në një shkollë inerte në kryeqytetin francez, Paris, pasi u lanë në të ftohtë nga reshjet e borës dhe nuk mundën të gjenin një vend për të qëndruar për një kohë të gjatë.

1570525
Pas qëndrimit në mot të ftohtë për një kohë të gjatë Franca strehon emigrantët dhe refugjatët

Rreth 150 emigrantë dhe refugjatë janë strehuar në një shkollë inerte në kryeqytetin francez, Paris, pasi u lanë në të ftohtë nga reshjet e borës dhe nuk mundën të gjenin një vend për të qëndruar për një kohë të gjatë.

Organizata humanitare “Utopia 56” mbështeti emigrantët dhe refugjatët të cilët u strehuan në kopshtin e fëmijëve të papërdorur të vendosur në rrugën Erlanger në lagjen Nr.16 të Parisit.

Në llogarinë e saj në Twitter, organizata u bëri thirrje Presidentit francez Emmanuel Macron dhe Zyrës së Guvernatorit të Parisit për të miratuar "një politikë të pranimit të imigracionit që respekton të drejtat themelore".

Mael de Marcellus, Koordinator i Parisit i Utopisë 56, tha se autoritetet shpesh injorojnë problemin e strehimit të emigrantëve.

“Si rezultat i iniciativave të organizatës, Nënkryetari i Bashkisë së Parisit Ion Brossat, i cili është i ngarkuar me strehimin emergjent dhe mbrojtjen e refugjatëve, kontaktoi me ne”, tha de Marcellus, ndërsa shtoi se u vendos që të emigrantët të evakuoheshin në një palestër për një kohë të shkurtër.

"Ekziston një zgjidhje kur mbyllni një ndërtesë (shkollë) për vetëm 6 orë," tha de Marcellus, duke vërejtur se ata u kanë paraqitur shumë propozime autoriteteve, por ata shpesh i kanë injoruar ato.

Nënkryetari i Bashkisë Brossat vuri në dukje se ata do të mirëpresin emigrantët dhe refugjatë në palestër derisa të gjendet një vend i përhershëm.

 


Lajme të ngjashme