Azerbajxhani i dërgon Francës Notë Proteste

Ministria e Punëve të Jashtme të Azerbajxhanit njoftoi se ambasadori francez në Baku, Zacharie Gross është thirrur në ministri, ku i është dorëzuar një Notë Proteste për shkak të rezolutës së Senatit të Francës.

1535236
Azerbajxhani i dërgon Francës Notë Proteste

Azerbajxhani i ka dërguar një Notë Proteste Francës për shkak të rezolutës së Senatit të Francës në lidhje me Karabakun Malor.

Ministria e Punëve të Jashtme e Azerbajxhanit njoftoi në një deklaratë se ambasadori francez në Baku, Zacharie Gross është thirrur në ministri, ku i është dorëzuar Nota e Protestës.

Zyrtarët e ministrisë e kanë informuar ambasadorin Gross në lidhje me Notën e Dorëzuar si reagim ndaj rezolutës së Senatit të Francës, që ishte një rezolutë në kundërshtim me Kartën e Kombeve të Bashkuara, Aktin Final të Helsinkit dhe rezolutat përkatëse të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1993.

Ambasadori Gross ka thënë se Notën e Protestës së Azerbajxhanit ai do t'ua përcjellë autoriteteve përkatëse në vendin e tij.

Të mërkurën Senati francez miratoi një rezolutë që njeh të ashtuquajturën qeveri armene të Karabakut Malor.

 


Lajme të ngjashme