Kryetari i grupit të miqësisë BE-Turqi mbështet pozicionin e drejtë të Ankarasë

Ryszard Czarnecki, kryetari i Grupit të Miqësisë të Bashkimi Evropian (BE) -Turqi, tha se ata do të vazhdojnë të mbështesin pozicionin e drejtë të Turqisë.

1532887
Kryetari i grupit të miqësisë BE-Turqi mbështet pozicionin e drejtë të Ankarasë

Ryszard Czarnecki, kryetari i Grupit të Miqësisë të Bashkimi Evropian (BE) -Turqi, tha se ata do të vazhdojnë të mbështesin pozicionin e drejtë të Turqisë.

 

Sipas një deklarate nga Këshilli i Marrëdhënieve Ekonomike me Jashtë (DEIK), Këshilli i Biznesit DEIK Turqi-Poloni u takua me Ryszard Czarnecki, kryetari i Grupit të Miqësisë BE-Turqi, në një takim digjital.

Czarnecki, kryetari i Grupit të Miqësisë BE-Turqi, tha se pozicioni gjeostrategjik i Turqisë është shumë i rëndësishëm për BE dhe se marrëdhëniet dypalëshe duhet të vazhdojnë të avancojnë.

Czarnecki vuri në dukje se rëndësia e Turqisë në rajon është e qartë dhe se është e rëndësishme që ajo të kuptohet nga partnerët e saj evropianë.

“Marrëdhëniet bilaterale të tregtisë dhe investimeve janë shtylla kurrizore e marrëdhënieve mes BE-së dhe Turqisë. Grupi i Miqësisë BE-Turqi do të jetë një urë midis biznesit dhe vendimmarrësve. Kjo është arsyeja pse azhurnimi i Unionit Doganor është i rëndësishëm dhe në interes të të gjithëve. Ne do të vazhdojmë të sjellim përpara çështjen e azhurnimit të Unionit Doganor në parlament”, deklaroi Czarnecki.

Czarnecki gjithashtu bëri të ditur se tensionet e politikës së jashtme nuk janë kurrë në interes të marrëdhënieve ndërkombëtare.

Të gjitha problemet aktuale në agjendë midis BE-së dhe Turqisë janë kapërcyer. Ne do të vazhdojmë të mbështesim pozicionin e drejtë të Turqisë në parlament”, përfundoi Czarnecki.

 


Lajme të ngjashme