Putin: Turqia duhet të marrë pjesë në negociatat për Karabakun

Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin tha se përfshi Turqinë, shumë vende duhet të përfshihen në negociatat për zgjidhjen e çështjes së Karabakut Malor.

1518256
Putin: Turqia duhet të marrë pjesë në negociatat për Karabakun

Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin tha se përfshi Turqinë, shumë vende duhet të përfshihen në negociatat për zgjidhjen e çështjes së Karabakut Malor.

Putini bëri thirrje për armëpushim të menjëhershëm në Karabak, dhe bëri thirrje për rishikimin e sugjerimeve të shumë vendeve të tjera, përfshirë Turqinë për bisedimet e paqes.

Lideri rus deklaroi se zgjidhja afatgjatë mund të arrihet vetëm nëse respektohet ekuilibri i interesave të Armenisë dhe Azerbajxhanit.

"Në fazën e parë duhet të marrin fund aktivitetet ushtarake, duhet të marrin fund humbjet e jetës, duhet të sigurohet ulja në tryezën e negociatave dhe me përfshirjen e Turqisë dhe disa vendeve të Grupit Minsk të Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) në bazë të propozimeve të bëra nga bashkëkryesuesit e grupit Minsk Rusi, Francë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duhet të sigurohet kompromisi dhe ekuilibri i interesave. Këtë mund ta bëjmë”, tha

Rusinë, Francën dhe mendimin e Shteteve të Bashkuara (SH.B.A.) në bazë të ofertave të përgatitura nga Duhet të arrihet uniteti dhe një ekuilibër interesash. Ne mund ta bëjmë këtë”, tha Kryetari i Shtetit të Rusisë, Vladimir Putin.

 


Lajme të ngjashme