Pashinyan u bën thirrje qytetarëve të luftojnë në front

Kryeministri i Armenisë Nikol Pashinyan u bëri thirrje qytetarëve të tij "të luftonin në front" dhe pohoi se problemi i Karabakut Malor nuk mund të zgjidhet me diplomaci në këtë fazë.

1513732
Pashinyan u bën thirrje qytetarëve të luftojnë në front

Kryeministri i Armenisë Nikol Pashinyan u bëri thirrje qytetarëve të tij "të luftonin në front" dhe pohoi se problemi i Karabakut Malor nuk mund të zgjidhet me diplomaci në këtë fazë.

Nikol Pashinyan bëri një deklaratë në Facebook dhe bëri vlerësime në lidhje me procesin që filloi pas sulmeve të Armenisë në Karabakun Malor dhe çlirimit nga Ushtria Azerbajxhanase të shumë vendbanimeve nga pushtimi.

Pashinyan, i cili pretendon se çështja e Karabakut Malor nuk mund të zgjidhet në mënyrë diplomatike në këtë fazë tha: “Ne duhet ta kuptojmë se nuk do të ketë zgjidhje diplomatike për një kohë të gjatë”.

Kryeministri armen, i cili i bëri "thirrje popullit në front" për shkak të humbjeve të mëdha në ushtrinë armene, shtoi: “Të gjithë qytetarët duhet të luftojnë me armë në duar derisa të arrihet një zgjidhje diplomatike. Të gjithë biznesmenët dhe studentët në Karabakun Malor duhet të kthehen në Karabak dhe të hyjnë në shërbim të ushtrisë”.

Kujtojmë se Ushtria Azerbajxhanase ka shpëtuar 3 qytete dhe më shumë se 100 vendbanime në operacionin që filloi më 27 shtator, në mënyrë që të shpëtojë tokat e okupuara.

 


Lajme të ngjashme