Francë – Kolektivi për Luftën Kundër Islamofobisë ankohet kundër qëndrimit të administratës Macron

Kolektivi për Luftën Kundër Islamofobisë në Francë (CCIF) aplikoi pranë Këshillit të Kombeve të Bashkuara (KB) për të Drejtat e Njeriut për qëndrimin e administratës së Presidentit Emmanuel Macron ndaj myslimanëve.

1513154
Francë – Kolektivi për Luftën Kundër Islamofobisë ankohet kundër qëndrimit të administratës Macron

Kolektivi për Luftën Kundër Islamofobisë në Francë (CCIF) aplikoi pranë Këshillit të Kombeve të Bashkuara (KB) për të Drejtat e Njeriut për qëndrimin e administratës së Presidentit Emmanuel Macron ndaj myslimanëve.

Në deklaratën e bërë nga Kolektivi, i cili punon për myslimanët të ekspozuar ndaj diskriminimit dhe sulmeve në vend, thuhet se Kolektivi aplikoi në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut për projektligjin e administratës së Macron për luftimin e ideve separatiste dhe përpjekjet e mbylljes së shoqatave myslimane dhe organizatave joqeveritare.

Në një deklaratë që bëri ditë më parë Macron tha se në mbledhjen e Këshillit të Ministrave që do të mbahej sot do të merret vendimi për të mbyllur kolektivin pro-palestinez Sheik Yassine.

Projektligji për luftimin e ideve separatiste të përgatitur nga administrata Emmanuel Macron synon të bëjë më shumë presion mbi myslimanët dhe shoqatat në vend, për të kontrolluar financimin e xhamive më fort dhe për të parandaluar zyrtarët fetarë të vijnë në Francë nga jashtë.

Nga ana tjetër, ministri i Brendshëm francez Gerald Darmanin deklaroi se ai është i shqetësuar me praninë e rajoneve të veçantë për produktet ushqimore hallall në tregjet në vend.

Darmanin bëri deklarata në rendin e ditës në kanalin televiziv BFMTV.

Ministri Darmanin argumentoi se karikaturat fyese të Profetit Muhamed mund të transmetohen në vend dhe të shfaqen në mësimet e shkollës.

Darmanin tha se 358 vende, përfshirë xhamitë, u mbyllën në Francë në 3 vitet e fundit dhe 428 të huaj u dëbuan.

Në Francë, presionet dhe sulmet kundër organizatave joqeveritare myslimane janë rritur ditët e fundit.Lajme të ngjashme