Ushtria Azerbajxhanase po vazhdon me sukses operacionet për çlirimin e territoreve të saj

Operacionet e nisura nga Ushtria Azerbajxhanase për të çliruar territoret e saj po vazhdojnë me sukses.

1512304
Ushtria Azerbajxhanase po vazhdon me sukses operacionet për çlirimin e territoreve të saj

Operacionet e nisura nga Ushtria Azerbajxhanase për të çliruar territoret e saj po vazhdojnë me sukses.

Në deklaratën e bërë nga Ministria e Mbrojtjes së Azerbajxhanit, thuhet se operacionet kundër forcave armene që përpiqeshin të rezistonin në drejtimet Agdere, Aghdam, Fuzuli, Hadrut, Jabrail, Gubadli dhe Zangilan vazhduan me intensitet të ndryshëm gjatë gjithë natës.

Në deklaratë u shpreh se forcat armene hapën zjarr në vijën mbrojtëse të Ushtrisë Azerbajxhanase me topa dhe mortaja, ndërsa thuhet se ushtria azerbajxhanase shkatërroi 2 tanke T-72, 4 sisteme raketash Grad, 1 obus D-30 dhe 5 automjete që u përkisnin forcave armene.

Në deklaratë, u vërejt se një numër i madh i ushtarëve armenë u neutralizuan gjatë operacioneve dhe situata në front ishte nën kontrollin e Ushtrisë Azerbajxhanase.

 


Lajme të ngjashme