Vendet e pasura arabe ulin ndihmat për Palestinën

Grantet dhe ndihmat e bëra nga vendet arabe në Palestinë u ulën me 81.6 për qind në 8 muajt e parë të këtij viti.

1511192
Vendet e pasura arabe ulin ndihmat për Palestinën

Grantet dhe ndihmat e bëra nga vendet arabe në Palestinë u ulën me 81.6 për qind në 8 muajt e parë të këtij viti.

Në deklaratën e bërë nga Ministria Palestineze e Financave, u shpreh se mbështetja e dhënë nga vendet arabe për buxhetin palestinez midis janarit dhe gushtit të këtij viti ishte 38,1 milion dollarë.

Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, grantet dhe ndihmat e bëra nga vendet arabe për buxhetin palestinez ishin 198,33 milion dollarë.

Në ceremoninë e nënshkrimit për marrëveshjen e normalizimit midis Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA) dhe IzraelitShtëpinë e Bardhë muajin e kaluar, Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), Donald Trump u kërkoi vendeve të pasura të mos paguanin palestinezët.

Në një deklaratë në korrik, ministri palestinez i Financave Shukri Beshara njoftoi se disa vende simotra kishin pezulluar grantet dhe ndihmat e tyre për buxhetin palestinez pa ndonjë justifikim.

Nga ana tjetër, buxhetet e vendeve të Gjirit u ndikuan negativisht për shkak të llojit të ri të koronavirusit që preku ekonomitë e të gjitha vendeve të botës dhe për shkak të uljes së çmimeve të naftës.Lajme të ngjashme