Francë – Qindra aktivistë protestojnë kundër politikave ekonomike të Macronit

Në Francë, u mbajtën demonstrata kundër politikave ekonomike dhe sociale të qeverisë nën administrimin e Presidentit Emmanuel Macron.

1493127
Francë – Qindra aktivistë protestojnë kundër politikave ekonomike të Macronit

Francë, u mbajtën demonstrata kundër politikave ekonomike dhe sociale të qeverisë nën administrimin e Presidentit Emmanuel Macron.

Qindra aktivistë të mbledhur në Sheshin e Republikës në kryeqytetin Paris, me thirrjet e shumë sindikatave të tilla si Konfederata e Përgjithshme e Punës (CGT), marshuan drejt Sheshit të Kombit.

Demonstruesit reaguan ndaj largimit të punonjësve nga puna me politikat ekonomike dhe sociale të Presidentit Emmanuel Macron dhe qeverisë në shumë sektorë me epideminë e llojit të ri të koronavirusit (COVID-19).

Protestuesit brohorisnin parulla kundër Macron-it dhe qeverisë dhe në duar mbanin parulla.

Sindikatat studentore, politikanët e majtë dhe jelekët e verdhë morën pjesë në këto demonstrata, ku u morën masa të forta sigurie.

Nga ana tjetër, punonjësit e ndërmarrjes RATP, e cila organizon transportin publik në Paris, dhe Kompania Kombëtare e Hekurudhave Franceze, filluan një grevë të pjesshme kundër politikave sociale të qeverisë.

Për shkak të grevës, kishte disa përçarje në transportin publik dhe shërbimet e trenave ndërmjet qyteteve.

Përveç Parisit, greva dhe demonstrata u mbajtën edhe në qytete të tilla si Marsejë, Lion dhe Bordeaux.Lajme të ngjashme