OBSH bën thirrje për vaksinë shumëkombëshe kundër COVID-19

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus bëri thirrje për dhënien fund nacionalizimit të vaksinës.

1475074
OBSH bën thirrje për vaksinë shumëkombëshe kundër COVID-19

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus tha se ndërsa sigurohet furnizimi me vaksina të mundshme kundër COVID-19, vendet që i japin përparësi interesave të tyre kombëtare po e përkeqësojnë epideminë.

Ghebreyesus në deklaratën e tij të bërë për vaksinat e mundshme kundër COVID-19 tha se me forma strategjike dhe globale e veprimit në të vërtetë është në dobi të çdo vendi.

Duke vënë në dukje se “Askush nuk është i sigurt nëse të jenë të gjithë nuk janë të sigurt”, Ghebreyesus tha se të gjitha vendeve anëtare të OBSH-së u dërgoi nga një letër ku bën thirrje të marrin pjesë në punimet për vaksinën shumëkombëshe COVAX.

Drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetësisë gjithashtu bëri thirrje për dhënien fund nacionalizimit të vaksinës.

 


Lajme të ngjashme