Koronavirusi në botë (14 gusht) – Mbi 757 mijë të vdekur dhe mbi 21 milionë të infektuar

COVID-19 ka shkaktuar të paktën 757 mijë e 776 të vdekur dhe mbi 21 milionë e 488 mijë të infektuar në të gjithë botën që nga shfaqja e tij në dhjetor të vitit të kaluar, ndërkohë që më shumë se 13 milionë e 964 mijë e 466 pacientë janë shëruar.

1472996
Koronavirusi në botë (14 gusht) – Mbi 757 mijë të vdekur dhe mbi 21 milionë të infektuar

COVID-19 ka shkaktuar të paktën 757 mijë e 776 të vdekur dhe mbi 21 milionë e 488 mijë të infektuar në të gjithë botën që nga shfaqja e tij në dhjetor të vitit të kaluar, ndërkohë që më shumë se 13 milionë e 964 mijë e 466 pacientë janë shëruar.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që janë ndikuar më shumë nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) ndërkohë që numri i të vdekurve ka arritur në 170 mijë e 419, numri i të infektuarve ka arritur në 5 milionë e 415 mijë.  

Ndërsa në Brazil, vendin e dytë më të ndikuar, i cili cilësohet si “baza e epidemisë në Amerikën Latine) numri i të vdekurve ka arritur në 105 mijë e 419 ndërsa numri i të infektuarve duke u rritur me 22 mijë e 48 brenda një dite arriti në 3 milionë e 229 mijë e 621.

Meksikë nga koronavirusi i tipit të ri (Covid-19) me 627 humbjet e fundit kanë humbur jetën gjithsej 55 mijë e 293 të sëmurë, kurse numri i të infektuarve u rrit në 505 mijë e 751 së bashku me 7 mijë e 371 personat e infektuar në 24 orët e fundit.

Në disa vende të tjera numri i vdekjeve prej COVID-19 është: Angli 41 mijë e 347, Francë 30 mijë e 388, Itali 35 mijë e 231, Spanjë 28 mijë e 605, Peru 25 mijë e 648, Kolumbi 14 mijë e 145, Kili 10 mijë e 299, Belgjikë 9 mijë e 916, Gjermani 9 mijë e 281, Kanada 9 mijë e 15, Holandë 6 mijë e 165, Suedi 5 mijë e 776 dhe Argjentinë 5 mijë e 362.

Indi, vendi i tretë në botë me më shumë raste me koronavirus, në 24 orët e fundit kanë humbur jetën 1 mijë e 7 persona dhe numri total arriti në 48 mijë e 177.

Humbjet në Rusi brenda një dite u rritën me 124 duke arritur në 15 mijë e 498 ndërsa numri i të infektuarve u rrit në 912 mijë e 823.

Në disa vende të tjera numri i vdekjeve prej COVID-19 është: Iran 19 mijë e 331, Ukrainë 2 mijë e 11, Afrika e Jugut 5 mijë e 107, Egjipt 5 mijë e 107, Algjeri 1 mijë e 341, Pakistan 6 mijë e 153, Indonezi 5 mijë e 968 dhe Irak 5 mijë 641.Lajme të ngjashme