Amerika e shqetësuar nga stërvitja ushtarake Greqi-Francë në Mesdheun Lindor

Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Mbrojtjes (Pentagon), Jonathan Hoffman tha se janë të shqetësuar nga zhvillimi i stërvitjes së përbashkët të Forcave Detare të Greqisë dhe Francës në lindje të Mesdheut.

1472772
Amerika e shqetësuar nga stërvitja ushtarake Greqi-Francë në Mesdheun Lindor

Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Mbrojtjes (Pentagon), Jonathan Hoffman tha se janë të shqetësuar nga zhvillimi i stërvitjes së përbashkët të Forcave Detare të Greqisë dhe Francës në lindje të Mesdheut.

“Ne jemi të shqetësuar nga zhvillimet në Mesdheun Lindor”, tha Hoffman në konferencën për shtyp.

Duke bërë të ditur se Franca dhe Turqia janë dy aleate shumë të rëndësishme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës brenda NATO-s, zëdhënësi i Pentagonit tha: “Kërkojmë reduktimin e tensionit. Duke vazhduar bashkëpunimin kërkojmë që të arrihet një zgjidhje në kushte më të përshtatshme që nuk parashikojnë anijet dhe avionët luftarakë”.  

 


Lajme të ngjashme