Protesta kundër racizmit në Berlin të Gjermanisë

Grupi i manifestuesve i mbledhur në sheshin “Gendermenmarkt” me parullën "Jo racizmit", u nis nga “Porta e Brandenburgut” drejt “Monumentit të Fitores”.

1449126
Protesta kundër racizmit në Berlin të Gjermanisë

Në kryeqytetin e Gjermanisë, Berlin u mbajt një marshim kundër racizmit Berlin.

Grupi i manifestuesve i mbledhur në sheshin “Gendermenmarkt” me parullën "Jo racizmit", u nis nga “Porta e Brandenburgut” drejt “Monumentit të Fitores”.

Demonstruesit në duar bartnin parulla me mbishkrime: "Jo racizmit", "Jeta e njerëzve me ngjyrë është e vlefshme", "Ngjyra e lëkurës nuk është krim", "Heshtja është dhunë" dhe "Racizmi është virus".

Demonstruesit, kryesisht të rinj, hodhën slogane kundër racizmit.

Autoritetet njoftuan se 1.800 njerëz morën pjesë në marshimin demonstrues, ku u morën masa të gjera sigurie.Lajme të ngjashme