Kolumbi – Çdo javë 2-3 persona zgjedhin islamin dhe bëhen myslimanë

Në Kolumbi çdo javë 2 ose tre persona zgjedhin islamin dhe bëhen myslimanë.

1423107
Kolumbi – Çdo javë 2-3 persona zgjedhin islamin dhe bëhen myslimanë

Në Kolumbi çdo javë 2 ose tre persona zgjedhin islamin dhe bëhen myslimanë.

Kryetari i Institutit Imam El Kurtubi në kryeqytetin Bogota, Ilyas (Lyes) Marzougui tha se aty ka shumë myslimanë. Në Kolumbi çdo javë 2-3 persona zgjadhin islamin. Shumica janë studentë kolumbianë. “70-80% e komunitetit mysliman përbëhet nga persona që kanë zgjedhur më pas vetë islamin”.

Marzougui bëri të ditur se shumica e myslimanëve që shkojnë veçanërisht në xhaminë Imam Kurtubi në Bogota janë besimtarë që e kanë zgjedhur islamin të moshës 15 deri 40-vjeçare.

Ai bëri të ditur gjithashtu se ky brez i ardhur nga klasa e mesme ekonomike e vendit interesohet shumë për fenë islame.

 


Lajme të ngjashme