Huthitët sulmojnë përsëri bazën ajrore në jugperëndim të Arabisë Saudite

Huthitët në Jemen deklaruan se kanë ndërmarrë një sulm të gjerë ndaj bazës ajrore Mbreti Halid në qytetin Hamis Mushayt, që ndodhet në jugperëndim të Arabisë Saudite.

1242577
Huthitët sulmojnë përsëri bazën ajrore në jugperëndim të Arabisë Saudite

Huthitët në Jemen deklaruan se kanë ndërmarrë një sulm të gjerë ndaj bazës ajrore Mbreti Halid në qytetin Hamis Mushayt, që ndodhet në jugperëndim të Arabisë Saudite.

Në deklaratën e Yahya Serii, zëdhënësi ushtarak i huthitëve, që mbështeten nga Irani dhe organet mediatike të huthive, bëhet e ditur se në sulmin e realizuar me avionë pa pilotë, u morën në objektivë platformat ku ndodheshin avionët luftarakë.   

Nga forcat e koalicionit nuk ka ardhur ende ndonjë deklaratë në lidhje me këtë çështje.

Huthitët, edhe një ditë më parë kishin goditur me avionë pa pilotë po të njëjtën bazë ajrore të Arabisë Saudite.

 


Lajme të ngjashme