Rusia i propozoi Turqisë avionët e saj SU-35

Udhëheqësi i lartë (CEO) i kompanisë shtetërore të industrisë së mbrojtjes së Rusisë, “Rosteh”, Sergey Çemezov deklaroi se Rusia është e gatshme t’i shesë Turqisë avionë luftarakë tip SU-35.

1238202
Rusia i propozoi Turqisë avionët e saj SU-35

Udhëheqësi i lartë (CEO) i kompanisë shtetërore të industrisë së mbrojtjes së Rusisë, “Rosteh”, Sergey Çemezov deklaroi se Rusia është e gatshme t’i shesë Turqisë avionë luftarakë tip SU-35.

Çemezov bëri një deklaratë në lidhje me zhvillimin e bashkëpunimit ushtarak teknik mes Turqisë dhe Rusisë.

Ai i propozoi Turqisë avionët luftarakë prodhim rus, ndërsa bëri të ditur që në qoftë se homologët turq janë të gatshëm ata mund t’i shesin Turqisë avionët luftarakë tip SU-35”.

Avioni në fjalë i dizajnuar nga kompania ruse “Sukhoi” është me një ulëse, ka dy motorë dhe është avion gjuajtës shumëqëllimësh.

 


Lajme të ngjashme