ShBA-të i shprehin ngushëllime Turqisë për dëshmorin e rënë në Idlib

Me rastin e rënies dëshmor të një ushtari turk si pasojë e sulmit të ndërmarrë ndaj pikës së vrojtimit në Idlib, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dënuan sulmet e regjimit të Esadit.

ShBA-të i shprehin ngushëllime Turqisë për dëshmorin e rënë në Idlib

Me rastin e rënies dëshmor të një ushtari turk si pasojë e sulmit të ndërmarrë ndaj pikës së vrojtimit në Idlib, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dënuan sulmet e regjimit të Esadit.

Në një postim të bërë në llogarinë në Twitter të ambasadës amerikane në Damask thuhet se “ShBA-të mbështesin përpjekjet e Turqisë për armëpushim në Idlib dhe i shprehim ngushëllime për rënien dëshmor të ushtarit turk si pasojë e bombardimit të forcave të regjimit të Esadit. Dënojmë sulmet e regjimit të Esadit dhe Rusisë në Zonën e Çtensionimit në Idlib të cilat përshkallëzojnë tensionimin”.

Forcat e regjimit ditë më parë ndërmorën sulme me artileri me mortja të vlerësuara si të qëllimshme ndaj pikës numër 10 të vrojtimit nga zona e kontrollua në Idlib me çrast ra dëshmor një ushtar dhe u plagosën 3 të tjerë.

Pas këtij sulmi Forcat e Armatosura të Turqisë me mjete për mbështetje me zjarr goditën pozicionet e forcave të regjimit.

ShBA-ja, e cila mbylli ambasadën e saj në Siri për shkak të luftës civile që po jetohet në këtë vend, vazhdon të mbajë aktive faqen e saj në rrjetetLajme të ngjashme