Regjimi i Esadit shkel marrëveshjen, bombardon malin Turkmen

Në Siri, regjimi i Esadit dhe grupet terroriste të mbështetura ndërmarrin bombardime të intensifikuara në malin Turkmen (Türkmendağı), që gjendet brenda “Zonës së Çtensionimit të Idlibit”.

1162903
Regjimi i Esadit shkel marrëveshjen, bombardon malin Turkmen

Në Siri, regjimi i Esadit dhe grupet terroriste të mbështetura ndërmarrin bombardime të intensifikuara në malin Turkmen (Türkmendağı), që gjendet brenda “Zonës së Çtensionimit të Idlibit”.

Në bombardime, krahas malit Turkmen, merren në shënjestër edhe fshatrat Naciyye dhe Merand dhe qyteza Bidama që varen nga Cebel Ekrad dhe Cisir Es sugur, që ndodhen në të njëjtin rajon.

Regjimi i Esadit, në muajt e fundit të vitit 2015, me mbështetjen ajrore të Rusisë, kishte marrë 85% të kontrollit të malit Turkmen.  

Rreth 20 mijë turkmenë dhe arabë, që jetonin në rajon u detyruan të emigrojnë në Turqi.Lajme të ngjashme