Gjermania zgjat deri në fund të marsit vendimin për ndalimin e eksportit të armëve drejt A.Saudite

Gjermania vendimin për ndalimin e eksportit të armëve ndaj Arabisë Saudite e zgjati deri në fund të muajit mars.

Gjermania zgjat deri në fund të marsit vendimin për ndalimin e eksportit të armëve drejt A.Saudite

Gjermania vendimin për ndalimin e eksportit të armëve ndaj Arabisë Saudite e zgjati deri në fund të muajit mars.  

Në deklaratën e tij, Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Heiko Maas bëri të ditur se qeveria ka zgjatur deri në fund të muajit vendimin për ndalimin e eksportit të armëve ndaj Arabisë Saudite dhe shtoi: “Ky vendim u mor sipas zhvillimeve në Jemen. Ne mendojmë se lufta në Jemen duhet të marrë fund sa më shpejt”.

Gjithashtu ai bëri të ditur se deri në fund të këtij muaji nuk do të dërgohen as armët dhe municionet, për të cilat ishte dhënë leje më parë.

Maas theksoi se nuk do të komentojë nëse do të zgjatet apo jo vendimi në fundit të muajit mars po nënvizoi se do të vazhdohet të ndiqet gjendja në Jemen.Lajme të ngjashme