Gjermani – CDU-ja përgatit konferencën për zëvendësimin e Angela Merkelit

Personalitetet drejtuese të partisë konservatore gjermane, Unioni Demokristian (CDU) filluan të dielën në Berlin një takim dyditor për të përgatitur një konferencë të CDU-së në dhjetor, ku do të zgjidhet lideri i ri i në vend të Angela Merkelit...

Gjermani – CDU-ja përgatit konferencën për zëvendësimin e Angela Merkelit

Personalitetet drejtuese të partisë konservatore gjermane, Unioni Demokristian (CDU) filluan të dielën në Berlin një takim dyditor për të përgatitur një konferencë të CDU-së në dhjetor, ku do të zgjidhet lideri i ri i partisë që do të zëvendësojë Kancelaren Angela Merkel.

Merkel, që ka drejtuar partinë për 18 vite, njoftoi javën e kaluar se do të heqë dorë nga udhëheqja e bllokut të saj konservator pas zgjedhjeve në Hese dhe Bavari në dy javët e kaluara.

Kjo deklaratë nga Merkel, që tha se ende synon të mbyllë mandatin e saj si kancelare deri në vitin 2021, ka hapur garën për zëvendësimin e saj dhe deri tani janë shfaqur tre figura kryesroe të CDU-së.Lajme të ngjashme