Qeveria iraniane deklaroi se do të fillojë prodhimin e avionëve luftarakë

Televizioni shtetëror bëri të ditur se Irani ka filluar prodhimin e avionëve luftarakë, një ditë pasi administrata e Donald Trumpit paralajmëroi vendosjen e sanksioneve tjera të SHBA-ve për Teheranin, për të rritur presionin ekonomik ndaj këtij vendi.

Qeveria iraniane deklaroi se do të fillojë prodhimin e avionëve luftarakë

Televizioni shtetëror bëri të ditur se Irani ka filluar prodhimin e avionëve luftarakë, një ditë pasi administrata e Donald Trumpit paralajmëroi vendosjen e sanksioneve tjera të SHBA-ve për Teheranin, për të rritur presionin ekonomik ndaj këtij vendi.

Ministri i Mbrojtjes, gjeneral Amir Hatami tha se prodhimi i linjës tregon aftësinë e ekspertëve iranianë përskaj “sanksioneve të armikut”.

Të premten SHBA-të paralajmëruan imponimin përsëri të të gjitha sanksioneve ndaj Iranit duke filluar nga e hëna, ndërsa ato përfshijnë sektorin transportues, financiar dhe energjetik.

Bëhet fjalë për vargun e dytë të sanksioneve të SHBA-ve kundër Iranit, duke marrë parasysh atë se në maj të këtij viti, pasi presidenti amerikan Trump tërhoqi vendin e tij nga marrëveshja bërthamore. (AA)Lajme të ngjashme