Një risi për Suedinë, Laila Ali Elmi hyn si deputete në parlament

Në Suedi, ku politikat kundër emigrantëve janë në rritje, Laila Ali Elmi, me origjinë somaleze, u zgjodh deputete e Partisë së Gjelbër dhe u bë deputetja e parë myslimane dhe me shami në këtë vend.

1060705
Një risi për Suedinë, Laila Ali Elmi hyn si deputete në parlament

Në Suedi, ku politikat kundër emigrantëve janë në rritje, Laila Ali Elmi, me origjinë somaleze, u zgjodh deputete e Partisë së Gjelbër dhe u bë deputetja e parë myslimane dhe me shami në këtë vend.

Laila Elmi, që para zgjedhjeve nuk njihej shumë dhe ishte treguar kandidate në radhë të 21-të nga partia, në mënyrë të paparashikuar mori vota më shumë se kandidatët e tjerë në listë dhe u bë gruaja e parë myslimane dhe e mbuluar, që ka hyrë në Parlamentin Suedez, Riksdag.

Elmi mori një mijë e 461 vota. Ajo kishte hyrë në listën e kandidatëve nga Goteburg të Suedisë ku jetojnë shumë afrikanë lindorë.

Elmi, me origjinë somaleze, hapin e parë në jetën e politikës, e hodhi në vitin 2014-të me detyrën në këshillin e bashkisë së Angeres në periferi të Goteburgut.

Partia e Gjelbër zë vend si partia e katërt e parlamentit suedez me 349 karrige dhe në zgjedhjet e fundit siguroi 25 prej tyre.

Në zgjedhjet e zhvilluara në Suedi në 9 shtator 2018, Partia Demokratike e Suedisë, që është kundër emigrantëve, mori 17,6% të votave duke i vënë ‘vulën’ zgjedhjeve.  Lajme të ngjashme