Britani e Madhe – Ministri Ben Wallace akuzon Presidentin Vladimir Putin për rastin Skripal

Për sa i përket sulmit me helmin kimik ndaj ishspiunit rus Skripal dhe vajzës së tij, deklarata e ministrit britanik të Sigurisë, Ben Wallace është akuza e parë drejtuar Putinit nga një zyrtar britanik i rangut të lartë.

Ben Wallace.jpg
skripal vakasi.jpg
skripal
Skripal.jpg
skripal vakasi.jpg

Ministri britanik i Sigurisë, Ben Wallace, deklaroi se presidenti rus, Vladimir Putin, është "përfundimisht përgjegjës" për sulmin me helmin nervor ndaj ish-agjentit rus, Sergei Skripal dhe vajzës së tij Yulia Skripal.

Një ditë pas publikimit të emrave të dy shtetasve rusë të cilët dyshohen për sulmin ndaj Skripal në Salisbury, Wallace për "Sky News", tha se një operacion i këtij niveli mund të miratohet ekskluzivisht nga vetë presidenti.

Hetuesit britanikë dhe ndërkombëtarë më parë kanë thënë se në sulmin e marsit në Salisbury është përdorur helmi nervor Novichok.

"Ajo që dimë është se të dyshuarit janë oficerë ushtarak të inteligjencës në detyrë. Ata nuk ishin oficerë të inteligjencës në pension apo 'freelancer'", tha Wallace.

Duke theksuar se agjencia ushtarake e inteligjencës është njëra nga dy agjencitë më të mëdha në Rusi, Wallace tha se kjo agjenci i jep llogari ministrit të Mbrojtjes, dhe se ministri i jep llogari presidentit rus, Putin.

Deklarata e Wallace është akuza e parë drejtuar Putinit nga një zyrtar britanik i rangut të lartë.

Dje, Prokuroria Britanike njoftoi se Aleksandër Petrov dhe Ruslan Boshirov janë të dyshuarit për sulmin ndaj Skripal.

Komisioneri i Policisë Metropolitane, Neil Basu, tha se të dyshuarit ka gjasa të kenë përdorur emra të koduar dhe se Petrov dhe Boshirov nuk janë identitetet e tyre të vërteta.

Ai shtoi se dyshja e dyshuar në Londër ka mbërritur dy ditë para sulmit të marsit në Salisbury, kurse për në Moskë kanë udhëtuar pak ditë pas sulmit.Lajme të ngjashme