Irani ekzekuton dënimet kapitale për 6 persona

Autoritetet iraniane kanë ekzekutuar të paktën gjashtë persona në qytetin verilindor Mashhad, të cilët më herët ishin dënuar me vdekje për vjedhje dhe krim të organizuar.

Irani ekzekuton dënimet kapitale për 6 persona

Autoritetet iraniane kanë ekzekutuar të paktën gjashtë persona në qytetin verilindor Mashhad, të cilët më herët ishin dënuar me vdekje për vjedhje dhe krim të organizuar.

Televizioni shtetëror i Iranit, duke u thirrur në zyrtarët e gjyqësorit dhe të sigurisë të krahinës Horasan-i Rezvi, herët në mëngjes ka publikuar lajmin për ekzekutimin e gjashtë personave, të cilët më herët ishin dënuar me vdekje për vjedhje.

Zv/kryeprokurori i krahinës, Hasan Haydari, konfirmoi se dënimi me vdekje është zbatuar pas konfirmimit nga Gjykata e Lartë e Iranit.

Ai tha se në krye të organizatës kriminale ishte një ish-tregtar me ari dhe ka njohur njerëz, të cilët poashtu kanë qenë tregtar të arit. Pjesëtarët e grupit në rrugën Mashhed-Teheran nga një tregtar kanë vjedhur katër kilogram ari.

"Dënimi me vdekje duhet të jetë mësim për ata që prishin paqen dhe sigurinë e vendit", ka thënë Haydari. (AA)Lajme të ngjashme