Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Bilanci i masakrës në kufirin e Gazës, 60 dëshmorë dhe mijëra të plagosur

Si pasojë e zjarrit të hapur nga ushtarët izraelitë, ndaj atyre që protestonin në kufirin e Gazës transferimin e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Jersalem, numri i palestinezëve që ranë dëshmorë arriti në 60-të.

Bilanci i masakrës në kufirin e Gazës, 60 dëshmorë dhe mijëra të plagosur

Si pasojë e zjarrit të hapur nga ushtarët izraelitë, ndaj atyre që protestonin në kufirin e Gazës transferimin e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Jersalem, numri i palestinezëve që ranë dëshmorë arriti në 60-të.

Në deklaratën me shkrim të bërë nga Ministria e Shëndetësisë së Palestinës bëhet e ditur se numri i të plagosurve ka arritur në mbi 2 mijë e 770.

Në deklaratë gjithashtu bëhet e ditur se 8 nga dëshmorët janë nën 18 vjeç ndërsa 225 të plagosur janë fëmijë dhe 86 prej të plagosurave janë gra.

Palestinezët që kanë ngritur çadra në kufirin e Gazës me Izraelin, zhvillojnë protesta të cilat i kanë quajtur “marshim milionësh” për të protestuar transferimin e ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Jerusalem dhe 70-vjetorin e Nakba-së, që është përvjetori i themelimit të Izraelit.

 


Lajme të ngjashme