Gjermani – Schulz: S’do të jem pjesë e kabinetit të ri qeverisës

Lideri i Partisë Socialdemokrate (SPD) të Gjermanisë, Martin Schulz, njoftoi të premten vonë se nuk do të jetë pjesë e kabinetit të ri qeverisës, që do të formohet ndërmjet forcës politike të tij dhe partive të Unionit Kristian (CDU/CSU)...

907766
Gjermani – Schulz: S’do të jem pjesë e kabinetit të ri qeverisës

Lideri i Partisë Socialdemokrate (SPD) të Gjermanisë, Martin Schulz, njoftoi të premten vonë se nuk do të jetë pjesë e kabinetit të ri qeverisës, që do të formohet ndërmjet forcës politike të tij dhe partive të Unionit Kristian (CDU/CSU).

Përmes një komunikate të shkruar, Schulz theksoi se për vetë atë është mjaft e rëndësishme që protokolli i koalicionit, mbi të cilin kanë rënë dakord me CDU/CSU-në, të miratohet edhe nga anëtarët e SPD-së.

Ai tha se vëren rrezik në lidhje me arritjen e një rezultati të suksesshëm nga votimi, që anëtarët e SPD-së do të bëjnë për protokollin e koalicionit të ri qeverisës.

“Prandaj njoftoj se kam hequr dorë nga pjesëmarrja ime në kabinet”, deklaroi kreu i socialdemokratëve gjermanë.

Në këtë mënyrë – vijoi ai – shpresoj që të marrin fund edhe debatet rreth personave brenda SPD-së.

“Kjo nënkupton se ambiciet e mia personale duhet të jenë prapa interesave të partisë”, vlerësoi Martin Schulz duke nënvizuar se të gjithë merren me politikë për njerëzit e Gjermanisë.Lajme të ngjashme