Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Pentagon: Operacioni i Turqisë në Afrin nuk prish marrëdhëniet turko-amerikane

Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) refuzoi pretendimet se operacioni i Afrinit mund të çojë në kaos marrëdhëniet turko-amerikane.

Pentagon: Operacioni i Turqisë në Afrin nuk prish marrëdhëniet turko-amerikane

Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) refuzoi pretendimet se operacioni i Afrinit mund të çojë në kaos marrëdhëniet turko-amerikane.

Pentagoni bëri të ditur gjithashtu se operacioni i Afrinit nuk do të ndikojë drejtpërsëdrejti Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pentagoni përgënjeshtroi lajmet se operacioni i Turqisë në Afrin do të çojë në kaos marrëdhëniet mes Ankarasë dhe Uashingtonit dhe do të hapë rrugë për konflikte rajonale.

Zëdhënësi i Pentagonit, Eric Pahon, në një prononcim të bërë për Agjencinë Turke të Lajmeve Anadolli (AA), tërhoqi vëmendjen se marrëdhëniet turko-amerikane nuk ecin në këtë mënyrë.

“Një hap i vetëm nuk bëhet shkak për kaos apo shkatërrim” tha Pahon duke shtuar se janë në kontakt të rregullt me Turqinë.  

Zëdhënësi i Pentagonit tha gjithashtu: “Në Afrin nuk janë tanët, si rrjedhojë kjo nuk na ndikon drejtpërsëdrejti”.Lajme të ngjashme