Izraeli nuk lejon hyrjen në vend të delegacionit të Parlamentit Evropian

Delegacioni 20 anëtarësh, i vendosur për të vizituar Izraelin javën e ardhshme, nuk do të lejohen të hyjnë në Izrael.

847197
Izraeli nuk lejon hyrjen në vend të delegacionit të Parlamentit Evropian

Sipas raporteve të medias lokale, Izraeli njoftoi të hënën se nuk do të lejon hyrjen e një delegacion të Parlamentit Evropian, që do të viziton këtë vend javën e ardhshme për shkak të mbështetjes së tyre të një bojkoti ndaj Izraelit.

Delegacioni 20 anëtarësh, i vendosur për të vizituar Izraelin javën e ardhshme, nuk do të lejohen të hyjnë në Izrael.

Vendimi u bazua në legjislacionin e miratuar nga parlamenti i Izraelit këtë vit që ndalon vizat hyrëse ose të drejtat e qëndrimit për të huajt që mbështesin ndonjë fushatë ndërkombëtare kundër shtypjes izraelite të palestinezëve.

 

“Lëvizja e Bojkotit”, është një fushatë globale e nisur në vitin 2005 për të krijuar presione më ekonomike dhe politike mbi Izraelin për t'i dhënë fund shtypjeve izraelite, sigurimi i barazisë së plotë dhe respektimi i të drejtës për kthim të refugjatëve arabo-palestinezë.Lajme të ngjashme