Sipas sondazheve, koalicioni pro pavarësisë në Katalonjë do të humbë zgjedhjet e 21 dhjetorit

Partitë pro pavarësisë së Katalonjës do t’i humbin zgjedhjet parlamentare të 21 dhjetorit, sipas një sondazhi të publikuar sot.

Sipas sondazheve, koalicioni pro pavarësisë në Katalonjë do të humbë zgjedhjet e 21 dhjetorit

Partitë pro pavarësisë së Katalonjës do t’i humbin zgjedhjet parlamentare të 21 dhjetorit, sipas një sondazhi të publikuar sot.

”Koalicioni që kërkoi shkëputjen nga Spanja, i përbërë nga ERC-ja, PDeCAT dhe CUP-i do të fitonin vetëm 42,5 për qind të votave, thënë ndryshe 61-65 vende në parlament”, sipas sondazhit të kompanisë ”Sigma Dos” për llogari të gazetës konservatore spanjolle ”El Mundo”.

Maxhoranca në parlamentin katalanas kërkon 68 vende. Në zgjedhjet e kaluara, separatistët fituan 47,7 për qind të votave dhe morën 72 vende.

Ky sondazh publikohet ditën kur një marshim gjigant kundër pavarësisë pritet të zhvillohet sot në Barcelonë, i mbështetur edhe nga partitë pro unionit.Lajme të ngjashme