Kryeministri irakian ndalon për 24 orë operacionet ushtarake

Kryeministri i Irakut, Haydar el Ibadi mori vendim për të ndaluar me afat 24 orësh operacionet në veri të Irakut.

835993
Kryeministri irakian ndalon për 24 orë operacionet ushtarake

Kryeministri i Irakut, Haydar el Ibadi mori vendim për të ndaluar me afat 24 orësh operacionet në veri të Irakut.

Sipas deklaratës së bërë nga kryeministria e Irakut, Ibadi vendosi të ndalojë për 24 orë operacionet ushtarake në rajonet që varen nga Administrata Rajonale Kurde e Irakut.

“Ibadi dha direktivën për të ndaluar për 24 orë operacionin për të evituar përplasjet ndërmjet palëve gjatë vendosjes në zonat e kontestuar, qytezën Fishhabur dhe kufijtë ndërkombëtarë”.

Ibadi në të njëjtën kohë sipërmerr edhe detyrën e kryekomandantit të ushtrisë së Irakut.Lajme të ngjashme