Deklaratë nga Iraku për portat kufitare të Turqisë dhe Iranit me KRG-në

Ministria e Mbrojtjes së Irakut bëri të ditur se portat kufitare që varen nga Administrata Rajonale Kurde e Irakut (KRG) do të kontrollohen me koordinim nga Turqia dhe Irani.

Deklaratë nga Iraku për portat kufitare të Turqisë dhe Iranit me KRG-në

Ministria e Mbrojtjes së Irakut bëri të ditur se portat kufitare që varen nga Administrata Rajonale Kurde e Irakut (KRG) do të kontrollohen me koordinim nga Turqia dhe Irani.

Në deklaratën me shkrim të bërë nga Ministria e Mbrojtjes, shkruhet: “Forcat irakiane planifikojnë të nisen drejt portave kufitare të KRG-së që lidhen me Turqinë dhe Iranin”.

Në deklaratë bëhet gjithashtu e ditur se kalimi i portave kufitare në kontrollin e udhëheqjes qendrore do të bëhet në mënyrë të koordinuar me vendet fqinjë (Turqi dhe Iran) dhe për momentin nuk ka asnjë vonesë në lidhje me zbatimet në fjalë.Lajme të ngjashme