Bombardimet në Idlib vazhdojnë të marrin jetën e civilëve

Si pasojë e sulmeve në rajonin jokonfliktual të Idlibit që është nën kontrollin e opozitarëve në Siri, kanë vdekur 13 persona, shumica gra e fëmijë.

Bombardimet në Idlib vazhdojnë të marrin jetën e civilëve

Si pasojë e sulmeve në rajonin jokonfliktual të Idlibit që është nën kontrollin e opozitarëve në Siri, kanë vdekur 13 persona, shumica gra e fëmijë.

Në qytetet, përgjatë gjithë natës vazhdoi bombardimi i ngjeshur ajror.

Gjatë sulmeve u mor nën shënjestër edhe urgjenca e Spitalit Rahme që u godit javën e shkuar, duke e bërë atë të papërdorshëm.

Në Idlib, në bombardimet e Rusisë dhe regjimit të Esadit që nga data 19 shtator e deri më sot kanë vdekur të paktën 83 civilë.

Nga ana tjetër, Kombet e Bashkuara dënuan sulmet e kohëve të fundit që kanë goditur spitalet dhe institucionet e ndihmave humanitare.

Organizata ka bërë thirrje që të kalohet në veprim për mbrojtjen e civilëve dhe qendrave mjekësore nga sulmet në fjalë.Lajme të ngjashme