Guterres: Shansi i fundit për lideren e Mianmarit

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres tha se përballë lideres së Mianmarit, Aung San Suu Kyi, qëndron shansi i fundit për të ndaluar operacionet ushtarake që kanë shkaktuar arratisjen e qindra mijëra myslimanëve të Arakanit.

808645
Guterres: Shansi i fundit për lideren e Mianmarit

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres tha se përballë lideres së Mianmarit, Aung San Suu Kyi, qëndron shansi i fundit për të ndaluar operacionet ushtarake që kanë shkaktuar arratisjen e qindra mijëra myslimanëve të Arakanit.

Ai tha se nëse Suu Kyi nuk vihet në veprim dhe nuk vlerëson shansin e fundit, atëherë do të përjetohet me plot kuptimin e fjalës “një tragjedi e frikshme”.  

Guterres bëri të ditur gjithashtu se duhet lejuar kthimi në atdhe i myslimanëve të Arakanit që janë arratisur në vendet e tjera.Lajme të ngjashme