Mogherini dënon Korenë e Veriut dhe e cilëson testimin bërthamor si kërcënim për tërë botën

Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, ka dënuar ashpër testimin bërthamor të Koresë së Veriut të cilin e ka vlerësuar si një akt shfarosjeje që kërcënon paqen në rajon dhe në botë.

Mogherini dënon Korenë e Veriut dhe e cilëson testimin bërthamor si kërcënim për tërë botën

Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, ka dënuar ashpër testimin bërthamor të Koresë së Veriut të cilin e ka vlerësuar si një akt shfarosjeje që kërcënon paqen në rajon dhe në botë.

“Mesazhi i BE-së është shumë i qartë. U bëjmë thirrje autoriteteve të Koresë së Veriut të shkatërrojnë armatimin për shkatërrim masiv”, tha Mogherini.

Federica Mogherini ka dënuar ashpër testimin bërthamor të Koresë së Veriut dhe e ka vlerësuar atë si një akt shfarosjeje që kërcënon paqen në rajon dhe në botë.

Reagime të shumta kanë ardhur nga vende dhe organizata të shumta pasi agjencia koreanojugore e lajmeve Yonhap lajmëroi se Koreja e Veriut ka kryer testim të ri të bombës bërthamore, e gjashta për këtë vit.Lajme të ngjashme