OKB: Siria kalon pragun e 5 milionë refugjatëve, 3 milionë vetëm në Turqi

Pragu prej 5 milionë refugjatësh, që po largohen nga Siria, u kalua, ndërkohë që konflikti ka hyrë në vitin e shtatë, njoftoi të enjten Komisariati i Lartë i OKB-së për Refugjatët...

OKB: Siria kalon pragun e 5 milionë refugjatëve, 3 milionë vetëm në Turqi

Pragu prej 5 milionë refugjatësh, që po largohen nga Siria, u kalua, ndërkohë që konflikti ka hyrë në vitin e shtatë, njoftoi të enjten Komisariati i Lartë i OKB-së për Refugjatët (UNHCR).

“Ndërkohë që numri i burrave, grave dhe fëmijëve të larguar në 6 vite lufte në Siri ka kaluar pragun 5 milionë, komuniteti ndërkombëtar duhet të bëjë më shumë për t’i ndihmuar”, theksoi UNHCR-ja në një komunikatë.

“Rreth 3 milionë prej tyre ndodhen në Turqi”, sipas të dhënave të UNHCR-së.Lajme të ngjashme