Britania ndryshon 1.000 ligjet e BE-së

Qeveria britanike të enjten publikoi detajet e një plani për zëvendësimin e mbi një mijë ligjeve të BE-së në Britani me legjislacionin e brendshëm.

Britania ndryshon 1.000 ligjet e BE-së

Një ditë pas ku kryeministrja Theresa May inicio daljen e Mbretërisë së Bashkuar nga BE-ja, Sekretari i Brexit, David Davis zbuloi planin e shfuqizimit të ligjeve në Dhomën e Përfaqësuesve.

Shumë nga ligjet e BE-së të cilat do të zëvendësohen krijojnë shqetësime për të drejtat e punëtorëve, mbrojtjes së ambientit dhe të drejtat e konsumatorëve, ndërkohë që kritikët druajnë se kjo do të dobësohet më shumë nëse ligji kalon pa shqyrtim të plotë nga Parlamenti. Lajme të ngjashme