OKB kërkon 4,4 miliardë dollarë për të përballur urinë në botë

Sipas sekretarit të përgjithshëm, Antonio Guterres, OKB-ja ka nevojë për 4,4 miliardë dollarë financime urgjente për t’u përballur me situatat e urisë në Nigeri, Somali, Sudan të Jugut dhe Jemen.

OKB kërkon 4,4 miliardë dollarë për të përballur urinë në botë

OKB-ja ka nevojë për 4,4 miliardë dollarë financime urgjente për t’u përballur me situatat e urisë në Nigeri, Somali, Sudan të Jugut dhe Jemen, sipas sekretarit të përgjithshëm, Antonio Guterres.

“Më shumë se 20 milionë personandodhen në situata katastrofike në këto katër vende dhe veprimet janë të nevojshme për të evituar katastrofa të shkallës së gjerë”, theksoi Guterres gjatë një konference për shtyp në selinë e OKB-së në Nju-Jork.Lajme të ngjashme