ShBA mund të dërgojë trupa tokësore në Siri

Sipas një lajmi të televizionit “CNN International” Pentagoni mund ti propozojë presidentit Tramp dërgimin e trupave tokësore konvancionale në Siri.

673862
ShBA mund të dërgojë trupa tokësore në Siri

Pretendohet se Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) mund të dërgojë forca tokësore Siri.

Sipas lajmit të televizionit “CNN International”, Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagoni) mund ti propozojë Presidentit Danëlld Tramo (Donald Trump) dërgimin e forcave konvencionale në Siri.

Në lajm citohet një zyrtar i mbrojtjes, emri i të cilit nuk është publikuar, të ketë thënë se "trupat tokësore konvencionale mund të shkojnë për një kohë të caktuar në Siri."

Vendimi përfundimtar është në duart e Presidentit Tramp.

Muajin e kaluar, Tramp kërkoi përgatitjen e një qarkoreje presidenciale si dhe një plan brenda 30 ditëve nga sekretari i Mbrojtjes, Xhim Matis (Jim Mattis) për të përshpejtuar luftën kundër organizatës terroriste DAESH.

Pretendohet se edhe trupat tokësore janë një pjesë e planit që Pentagoni ka përgatitur për t’ia paraqitur Presidentit Tramp.  Lajme të ngjashme