Senati kolumbian miraton një marrëveshje te re paqeje me FARC-un

Senati kolumbian miratoi dje në mbrëmje një marrëveshje të re paqeje nënshkruar më 24 nëntor mes qeverisë së Juan Manuel Santos dhe guerilave të FARC-ut, një ditë pas kalimit të këtij teksti për votim nga deputetët për dekretimin përfundimtar.

Senati kolumbian miraton një marrëveshje te re paqeje me FARC-un

Dokumenti me rreth 300 faqe u miratua me 75 vota pro dhe asnjë kundër, saktësoi Sekretariati i Senatit. Kjo marrëveshja i jep fund një periudhë të gjatë 50 vjeçare në konflikt të armatosur mes autoriteteve te Bogota-s dhe guerilasve marksiste të Forcave të armatosura revolucionare të Kolumbisë (FARC).Lajme të ngjashme