Pentagoni: Vritet lideri i Al Kaedës në Afganistan

Trupat amerikane vranë disa ditë më parë një lider të Al Kaedas në Afganistan gjatë një sulmi ajror, njoftoi dje Pentagoni.

Pentagoni: Vritet lideri i Al Kaedës në Afganistan

“Faruq al Qatani, komandanti i grupit terrorist, në veri të Afganistanit u vra në datën 23 tetor”, thekson Pentagoni.

Me tërheqjen e shumicës së trupave perëndimore në fund të vitit 2014, operacioni “Resolute Suport” përbëhet nga 12 000 persona, ku shumica, 10 000 trupa, janë amerikanë, që kanë për detyrë stërvitjen, këshillojnë dhe asistojnë homologët e tyre afganë në luftën kundër grupeve terroriste.Lajme të ngjashme