Ashton Carter të premten për vizitë në Turqi

Carter me zyrtarët turq do të bisedojë në lidhje me çështjet e sigurisë rajonale dhe zhvillimet në Irak dhe Siri.

Ashton Carter të premten për vizitë në Turqi

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Ashton Carter do të vizitojë Turqinë ditën e premte për të biseduar në lidhje me çështjet rajonale të sigurisë.

Sipas deklaratës së bërë nga Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) bëhet e ditur se Sekretari Ashton Carter mes datave 20-27 tetor do të vizitojë Turqinë, Emiratet e Bashkuara Arabe, Francën dhe Belgjikën që janë partnerë të rëndësishëm në luftën kundër organizatës terroriste DAESH si dhe do të marrë pjesë në mbledhjen e Ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s.

Carter, i cili do ta fillojë programin e vizitave nga Turqia, më 21 tetor ditën e premte do të takohet me zyrtarët turq.

Në deklaratën e bërë nga Pentagoni thuhet se gjatë takimit të Carterit në Turqi krahas çështjeve rajonale të sigurisë do të bisedohet edhe në lidhje me zhvillimet në Irak dhe Siri.Lajme të ngjashme