Flotilja e Lirisë vazhdon rrugën drejt Gazës

Jahti “Zaytouna” vazhdon lundrim që ka nisur të martën nga porti Messina i Italisë për çarë embargon që Izraeli zbaton ndaj palestinezëve të Gazës.

Flotilja e Lirisë vazhdon rrugën drejt Gazës

Jahti “Zaytouna” vazhdon lundrim që ka nisur për çarë embargon që Izraeli zbaton ndaj Gazës.

Jahti është dërguar drejt brigjeve të Gazës nga Koalicioni i Flotiljes së Lirisë, një iniciativë civile e krijuar për të çarë bllokadën, që zbaton Izraeli në Gazë dhe përbëhet vetëm nga gra.

Sipas komunikatës me shkrim të kësaj organizate jahti me emrin “Zaytouna” të martën e javës së kaluar është nisur nga porti Messina i Italisë dhe vazhdon pa problem lundrimin e saj dhe pritet që në fundjavë të mbërrijë në Portin e Gazës.Lajme të ngjashme