Ushtria e Lirë Siriane mori kontrollin e 5 fshatrave nga DAESH

Ushtria e Lirë Siriane (FSA) ka marrë kontrollin nga organizata terroriste DAESH edhe mbi pesë fshatra në rajonet veriore siriane Xherabulus dhe Çobanbey.

560476
Ushtria e Lirë Siriane mori kontrollin e 5 fshatrave nga DAESH

Ushtria e Lirë Siriane (FSA) ka marrë kontrollin nga organizata terroriste DAESH edhe mbi pesë fshatra në rajonet veriore siriane Xherabulus dhe Çobanbey.

Pasi ushtria çlirimtare të martën mori kontrollin mbi Jarabulus, mori edhe fshatrat Elvaniye, Kamir, Asagi Karakuyu, në jugperëndim të qendrës së qytetit. 

FSA pas kësaj mori kontrollin edhe mbi fshatrat Tel Atiya dhe Hacac, në afërsi të vendit Çobanbey, që kufizohet me qytetin Gaziantep të Turqisë. 

Ushtria e Lirë Siriane momentalisht pastron rajonin nga mjetet shpërthyese. 

Sipas informacioneve që ka marrë gazetari i AA-së, mësohet se ushtria çlirimtare vazhdon përparimin në rajonet rreth Xherabulus-it. Lajme të ngjashme