Populli turk do të jetë burim frymëzimi për egjiptianët

Aleanca Kombëtare për Refuzimin e Grusht shtetit dhe Përkrahjen e Legjitimitetit në Egjipt u tha se “Lufta e popullit turk e cila bëri të dështoj tentativa për grusht shtet ushtarak është frymëzuese.

Populli turk do të jetë burim frymëzimi për egjiptianët

Në deklaratën që zë vend në faqen zyrtare në rrjetin social Facebook të Aleancës Kombëtare për Refuzimin e Grusht shtetit dhe Përkrahjen e Legjitimitetit në Egjipt u tha se “Lufta e popullit turk e cila bëri të dështoj tentativa për grusht shtet ushtarak është frymëzuese. Ne urojmë popullin turk për këtë rezistencë dhe shprehim përkrahjen tonë”.

Në deklaratë u bë e ditur se rezistenca e ndershme e popullit turk, e cila bëri që të dështoj tentativa e grusht shtetit do të jetë një frymëzim për popullin egjiptian për të luftuar me kundër revolucionin.

Në deklaratë gjithashtu u tha se përballë rezistencës që tregoi populli turk nuk do të mund të përballoj asnjë tank ose armë, vendi i ushtarëve është në kazermë dhe se nuk kanë lidhje me politikë dhe nuk mund të ndërhyjnë në udhëheqjen e vendit.

Procesi i filluar pas vet djegies së tunizianit Muhammed Buazizi dhe që brenda një kohe të shkurtë u përhap në territoret arabe e që u emërua si “Pranvera Arabe” në Egjipt kapërceu më 25 janar 2011. Pas 18 ditëve të protestave në Egjipt mori fund pushteti 30-vjeçar i Hosni Mubarakut. Më 11 shkurt Mubaraku u detyrua për të dhënë dorëheqjen nga posti i presidentit ku qëndroi plotë 30 vjet dhe të deklaroi se detyrën ia dorëzoi ushtrisë.

Ndërkaq 1 vit pas fitores së Muhammed Mursit në zgjedhjet e para të pavarura të mbajtura në vend pas revolucionit ai u përmbys më 3 korrik 2013 me grusht shtet ushtarak.Lajme të ngjashme